14/10/2009

Ayuh Beramai-ramai :)Berapa ramaikah antara kita yang benar-benar menitikberatkan kesucian dan halal haram dalam pemakanan?
Berapa ramaikah antara kita yang seratus-peratus menggunakan produk yang bukan hasil tangan si yahudi?
Tepuk dada dan tanyalah iman 


Agak menyedihkan,ya? Tanpa sedar, kita juga kadangkala menjadi pembunuh saudara seislam kita sendiri.Dengan membeli barangan keluaran zionis, yahudi dan sekutu-sekutunya seperti Nestle, Mc Donald dan beraneka macam lagi, kita sebenarnya membeli peluru dan bom yang akhirnya meragut nyawa si kecil tidak berdosa di Palestin sana.Kejamnya kita!

Soal kesucian dan halal haram dalam pemakanan juga antara isu yang sering kita pandang remeh.Walhal, aspek inilah yang sangat perlu diberi perhatian memandangkan tiap butir makanan yang masuk ke dalam tubuh bakal menjadi darah daging kita.Saya akui sejak akhir-akhir ini, terasa susah benar untuk mencari makanan yang ramuannya 100% halal dan suci.Pasti ada, walaupun sedikit yang diadun dengan lemak dan usus babi.

Jadi, tunggu apa lagi?Jom bersama menyokong barangan keluaran Muslim.Jauhi produk haram,syubhat juga produk keluaran zionis kejam.Sama-sama berusaha mencari keberkatan dan keredhaan Illahi.

“ Wahai manusia!Makanlah dari (makanan) yang halal dan baik yang terdapat di bumi, dan janganlah kamu mengikuti langkah-langkah setan.Sungguh, setan itu musuh yang nyata bagimu.” (surah Al-Baqarah :168)

No comments:

Post a Comment